Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" оголосила про початок планових ремонтів на блоках атомних електростанцій України та склала відповідний графік.

Виробництво електроенергії покриватиметься за рахунок роботи теплових станцій та імпорту, тому споживачі не відчувають незручностей. Про це повідомляється на офіційній сторінці НАЕК "Енергоатом" у Telegram.

Електроенергія. Фото: Youtube
Електроенергія. Фото: Youtube

За їхніми даними, упродовж зимового періоду всі енергоблоки, за винятком Запорізької АЕС, працювали на максимально можливій потужності. Незважаючи на постійні масові ракетні атаки окупантів.

"Графік складено експертами "Енергоатому" та синхронізовано з Міністерством енергетики України та іншими генеруючими компаніями, щоб споживачі не відчули на собі вплив ремонтної кампанії", – йдеться у публікації.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

В "Енергоатомі" зазначають, що відсутність електроенергії, спричинена припиненням роботи енергоблоків, буде компенсована шляхом включення теплових станцій та імпорту електроенергії з-за кордону. Хоча вже зараз багато експертів заявляють, що Україну ось-ось настане новий період віялових відключень — нібито це станеться з 15 травня 2023 року.

Електроенергія, кадр з відео
Електроенергія, кадр з відео

Крім цього, там намагаються заспокоїти, нібито через тепло та довгий світловий день, генерація відновлюваної енергетики зростає, тому ремонти на АЕС практично ніяк не позначиться на житті українців.

Нагадаємо, коли чекати масових відключень світла: коментарі енергетиків

Як повідомляв "Знай.ua", українцям обіцяють ринкові тарифи: чекає кілька етапів подорожчання

Знай.uа писав, ціна на електроенергію має бути вчетверо вищою: українців переконують у необхідності підвищення тарифів