Майбутні пенсіонери продовжують цікавитися, яким чином, хто має право, та як робити відрахування у майбутню пенсію свою або сплачувати внески на родича-пенсіонера.

У ПФУ оприлюднили інфографіку, яка дає відповідь на хвилюючі запитання.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Отже, ПФУ оприлюднило нові можливості для українців. Добровільні пенсійні внески можна платити як за себе, так і за іншу особу. При чому при сплаті за себе набувається офіційний стаж, якщо людина не працює. А також збільшує заробіток до майбутньої пенсії.

Сплата 50 грн - додає 1 день стажу, сплати 1474 грн - місяць стажу. —йдеься у графіку.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

ПФУ, інфографіка
ПФУ, інфографіка

Зазначається, що сплата 2 тис. грн на місяць "збільшує" зарплату на 9 тисяч грн.

Щоб стати добровільним платником внесків, слід набути 16 річного віку, не бути пенсіонером та бути на обліку у реєстрі застрахованих осіб.

Благодійні пожертви можуть вносити всі, хто цього забажає.

ПФУ, інфографіка
ПФУ, інфографіка

Новими нормами передбачено, що юридичні або фізичні особи можуть сплачувати через Пенсійний фонд України персоналізовані благодійні внески (70 % від сплаченої суми буде адресовано визначеному пенсіонеру) або знеособлені благодійні пожертви.

Знеособлені благодійні пожертви у повному обсязі та 30 % від персоналізованих благодійних внесків є коштами Пенсійного фонду України, які використовуються згідно з частиною першою статті 73 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Кошти надходитимуть на рахунок Пенсійного фонду та не підлягають поверненню.

Нагадаємо, ми писали, що уряд анонсував зміни у працевлаштуванні переселенців: чого очікувати українцям.

Як повідомляв "Знай.ua", як і з яких питань українці можуть звертатися до Пенсійного фонду: допоможуть всім.

Також "Знай.ua" інформував, переселенці під загрозою: як не втратити всі свої гроші.