В Україні від початку 2023 року вже кілька разів перерахували пенсійні виплати громадян. Проте заплановано ще одну індексацію, яка відбудеться менш як через два місяці. Про це розповів голова правління Пенсійного фонду України Євген Капінус в інтерв'ю ТСН.

За словами голови правління ПФУ, із липня 2023 року відбудеться індексація пенсійних виплат для колишніх державних службовців. Зачепить це лише тих, хто вийшов на заслужений відпочинок до 31 грудня 2022 року. Очікується, що пенсії держслужбовців буде проіндексовано на 19,7%.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Крім того, від 1 липня заплановано проведення індексації на 19,7% пенсій, призначених відповідно до Законів України "Про державну службу", "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про статус народного депутата України", "Про наукову і науково-технічну діяльність"", - заявив Євген Капінус.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також він нагадав, що в Україні збільшились розміри мінімальної пенсії та мінімальних пенсійних виплат пенсіонерам різних вікових категорій, які мають повний страховий стаж.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, для "молодух" намагаються? В Україні визначили мінімальний вік для отримання накопичувальної пенсії.

Також наш портал інформував, що українські переселенці нарешті без проблем зможуть оформити документи: спростили реєстрацію місця проживання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, досить чекати, йдіть до Пенсійного фонду: українцям розповіли, як отримати субсидію на період, що не опалюється.