Учасникам бойових дій, які мають автомобіль, держава надає певні пільги, це стосується оформлення обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності.

Статус учасника бойових дій надають ветеранам АТО, хто брали участь у військових діях на сході України з 2014 року. Також посвідчення УБД отримують громадяни, які захищають населення та обороняють країну в умовах повномасштабного вторгнення росії. Про це розповіли юристи Українського ветеранського фонду.

Пільги для УБД. Фото: Youtube
Пільги для УБД. Фото: Youtube

З-поміж багатьох додаткових знижок, безплатних пропозицій і першочергових прав є окрема пільга для УБД, які мають власний транспортний засіб. В Україні оформлення так званої автоцивілки є обов’язковою процедурою.

Учасники бойових дій звільнені від такої необхідності. Водночас право також належить особам, які керують автомобілем по договору підряду чи оренди. Треба зауважити, що довіреність не підходить як підтверджувальний документ, тому не звільняє від автострахування.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Пільги для УБД. Фото: Youtube
Пільги для УБД. Фото: Youtube

Ця пільга персоналізована, тобто не розповсюджується на інших людей, які керують машиною, але не мають статусу УБД.

Також цією пільгою можуть скористатися постраждалі учасники Революції гідності; особи з інвалідністю внаслідок війни; особи з інвалідністю I групи, які особисто керують транспортним засобом; особи, які керують машиною, що належить людині з інвалідністю I групи, у її присутності.

Нагадаємо, ми писали, що член виконкому Миколаєва передав машину на ЗСУ, але знайшов її у продажу: "Щось не розумію...".

Як повідомляв "Знай.ua" адвокат пояснив, чому можна не боятися повісток через родичів.

Також "Знай.ua" інформував українець отримав неприємний штраф за ігнор повістки, яку не вручали: адвокат пояснив, що робити.