У Міністерстві соціальної політики нагадали українцям, що не всі громадяни мають право на отримання субсидій. Відомство звернуло увагу українців на те, що існує дев'ять причин для відмови.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Не мають права на призначення субсидії:

  1. Якщо загальна площа житлового приміщення понад 130 кв. метрів (для квартири у багатоквартирному будинку) чи 230 кв. метрів (для індивідуального будинку).
  2. Якщо член сім'ї здійснив фінансову операцію на суму понад 50 тисяч гривень протягом останніх 12 місяців.
  3. Якщо особа тримає на депозиті понад 100 тисяч гривень станом на 1 число місяця, коли призначається субсидія.

    Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
    Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

  4. У власності особи є транспортний засіб, якому не більше 5 років з дати виготовлення або більше одного транспортного засобу, який був випущений менше ніж 15 років тому.
  5. У члена сім'ї чи особи зі складу домогосподарства є більше одного житлового приміщення у власності (будинок, квартира).
  6. Особа не повернула надмірно виплачену (перераховану) суму житлової субсидії за попередні періоди.
  7. Якщо членом сім'ї є особа, якій виповнилося 18 років, та вона не отримує доходів, що можуть брати участь під час нарахування субсидії, чи отримує дохід менший за мінімальну заробітну плату та не сплачую ЄСВ.

    Платіжка. Фото: скрін youtube
    Платіжка. Фото: скрін youtube

    Популярні новини зараз
    Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
    Показати ще
  8. Якщо загальна сума заборгованості за сплату комунальних послуг перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян(680 гривень).
  9. У особи є борг у виконавчих провадженнях про стягнення аліментів на понад 3 місяці.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні, незважаючи на "обіцянки", зросли ціни на комуналку – за що тепер платити дорожче.

Також наш портал інформував, субсидія та авто: українцям підказали, як не втратити допомогу на оплату комуналки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, впливатиме на розмір пенсії: у ПФУ пояснили можливі зміни щодо добровільних внесків.