В Україні у березні 2023 року стартувала весняна посівна. В цей час сіють однорічні рослини, урожай з яких можна зібрати вже влітку. При цьому деяким українцям обіцяють надати безкоштовне насіння.

Під час посівної українцям належить безкоштовне насіння, яке надає Агентство США як міжнародна допомога. Загалом їх можуть отримати до 40 тисяч домогосподарств. За інформацією, у набір такої допомоги входять насіння моркви, капусти, редиски та інших овочів.

Посівна. Фото: скрін youtube
Посівна. Фото: скрін youtube

Зокрема, Всеукраїнська асоціація громад у партнерстві з Новою поштою та у рамках проекту "Гуманітарна пошта України" доставляє насіння кукурудзи до обласних центрів.

Насамперед насіння відправить прифронтовим громадам, а також українцям на деокупованих територіях. Про це розповів виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад, голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів Іван Слободяник.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ми отримали насіння для борщового набору. До нас надійшло приблизно 600 заявок від громад. Ми можемо забезпечити лише 40 тисяч осіб – це дуже невелика кількість у масштабах країни", – сказав Іван Слободяник.

Посівний календар, фото: facebook.com/gazetaPK
Посівний календар, фото: facebook.com/gazetaPK

Раніше ми писали про те, що робити, якщо довго не передавали свідчення лічильників за воду: детальна інструкція, щоб не платити зайвого

Як повідомляв Знай.ua, Укрпошта роздасть українцям до мільйона гривень: хто може претендувати на гроші

Також портал Знай.ua писав, що навіть "дохлі" огірки почнуть стрімко рости: чим підгодувати розсаду, щоб не хворіла і радувала око