Якщо ви володієте дроном на дистанційному управлінні, то у нас для вас є важливі новини. Українські депутати хочуть запровадити нові штрафи для всіх, хто безконтрольно користується безпілотними літальними апаратами.

Є інформація, що відповідний законопроєкт було ухвалено у Верховній Раді у першому читанні.

Про це стало відомо завдяки інформації на сайті українського парламенту.

Дрон. Фото: скрін youtube
Дрон. Фото: скрін youtube

Новим законопроєктом передбачено запровадження штрафів за порушення порядку та правил використання повітряного простору під час експлуатації безпілотників.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Законопроєкт вносить зміни до ст. 111 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube
авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube

Якщо законопроєкт буде ухвалено, в Україні з'явиться нове покарання – "адмінвідповідальність за порушення порядку та правил використання повітряного простору України користувачами безпілотних повітряних суден".

Покарання буде у вигляді штрафів від 1,02 до 6,8 тис. гривень. За повторне порушення протягом року від 6,8 тис. до 8,5 тис. гривень із конфіскацією дрону.

У минулому цими питаннями займалися співробітники Державної авіаційної служби. Однак тепер вирішуватимуть, хто правий, а хто винен – будуть представники Національної поліції та ДПСУ. А от розглядатимуть подібні справи та накладатимуть штрафи суди.

Нагадаємо, в Україні почнуть штрафувати водіїв уживаних авто: чого чекати.

Раніше повідомлялося, чекайте на перевірку: податкова нагадала українцям про важливе правило.

Також, чисте повітря чи порожній гаманець? Українським водіям пообіцяли знизити штрафи.