Весна і літо - прекрасна пора року, але не без вад. Наприклад, відпочинок на природі чи поїздку на дачу може зіпсувати укус небезпечних паразитів – кліщів. Дуже важливо захищатися від "кровососів" і зробити це можна не лише за допомогою покупних засобів.

Магазини для захисту від комах не завжди викликають належну довіру. Якщо є побоювання, що кошти можуть зашкодити шкірі та здоров'ю загалом, то не варто ризикувати. Зробити спрей проти кліщів можна самостійно за лічені хвилини. Він буде безпечним для здоров'я і суттєво дешевше, ніж покупні аналоги.

Кліщ, скріншот: Youtube
Кліщ, скріншот: Youtube

Запах м'яти для людини досить приємний і рідко в кого викликає неприємні відчуття. Однак для кліщів цей аромат – справжній кошмар. Саме тому основним інгредієнтом стане олія цієї рослини.

кліщі, скріншот з відео
кліщі, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Так, спочатку потрібно підготувати дві чайні ложки спирту, 250 грамів води, дві чайні ложки ефірної олії м'яти. Всі інгредієнти перемішуються та переливаються в ємність із пульверизатором. Засіб готовий і його можна сміливо наносити на відкриття ділянки тіла, так і на одяг.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як позбутися харчової молі та запобігти її повторній появі в будинку: простий, але працюючий лайфхак.

Також наш портал інформував, підошва залишиться на місці: як правильно прати кросівки у пральній машині, 6 золотих правил.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, якщо немає зайвих грошей на хімчистку: як вивести жирну пляму з одягу підручними засобами.