У 2023 році інфляція знизиться до 14,8%, а реальний ВВП зросте на 2%, що вплине на темпи зростання цін, у тому числі на продукти. Про це йдеться у квітневому Інфляційному звіті Національного банку України.

Нацбанк прогнозує, що інфляція у 2023 році уповільниться до 14,8%. Вже у першому півріччі очікується суттєве зниження темпів зростання цін, яке продовжиться і у 2024 році.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Цього року інфляція сповільниться до 14,8%. Стрімке зниження темпів зростання цін очікується, зокрема, у першому півріччі поточного року. Наступного року інфляція сповільниться до 9,6%, а 2025 року – до 6%", - йдеться у повідомленні регулятора.

НБУ, гроші. Фото: Youtube
НБУ, гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто зазначити, що Національний банк покращив прогноз зростання ВВП у 2023 році до 2%, зокрема через швидкі темпи відновлення енергосистеми після атак росії. Очікується, що темпи економічного зростання будуть лише прискорятися і у 2024 році досягнуть 4,3%, а у 2025 – 6,4%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що регулювання цін не працює: експерт розповів, що може зупинити подорожчання продуктів в Україні.

Також наш портал інформував, українців змусять "затягнути паски тугіше": як подорожчання палива вплине на ціни на продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців попередили про подорожчання долара у травні: яким буде курс за прогнозом експерта.