В Україні планують запровадити нові штрафи у розмірі до 8500 гривень. Відповідний законопроєкт було ухвалено Верховною Радою у першому читанні. Кого і за що каратимуть, йдеться на офіційному сайті парламенту.

Новий законопроєкт вносить зміни до ст. 111 Кодексу України про адміністративні правопорушення та запроваджує нове покарання - "адмінвідповідальність за порушення порядку та правил використання повітряного простору України користувачами безпілотних повітряних суден".

Дрон. Фото: скрін youtube
Дрон. Фото: скрін youtube

Так, українцям, які порушуватимуть правила запуску безпілотників, загрожує покарання у вигляді накладення штрафу у розмірі від 1020 до 6800 гривень.

Якщо протягом року інцидент повториться, то доведеться заплатити вже від 6800 до 8500 гривень. Крім того, доведеться попрощатися з "пташкою", адже покарання за повторне порушення передбачає конфіскацію дрона.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Зазначається, що розглядати такі справи та штрафуватимуть порушників суди, поліцейські та прикордонники. Втім, щоб зміни набули чинності, народним депутатам слід підтримати законопроєкт і у другому читанні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що не повістками єдиними: Кабмін продовжив дію постанови, можуть і штраф виписати.

Також наш портал інформував, 680 гривень та за ґрати на 10 діб: українським водіям нагадали без чого не можна виїжджати на дорогу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Абсурдна ідея": на українських дорогах знову працюють камери автофіксації порушень правил дорожнього руху, повний список.