Українські сім'ї можуть отримати допомогу у розмірі до 7000 гривень і навіть більше. Сума грошової допомоги залежить від складу сім'ї та виплачується одноразово. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Мінреінтеграції продовжує перераховувати кошти на виплати громадянам, які виїхали з небезпечних регіонів України евакуаційними потягами та автобусами. Лише за квітень допомоги було профінансовано на 16,2 мільйона гривень.

Внутрішньо переселені особи. Фото: скриншот з відео
Внутрішньо переселені особи. Фото: скриншот з відео

Фінансову допомогу від держави українці можуть отримати одразу після прибуття до місця призначення на вокзалі. Розмір виплат для дорослих становить 2000 гривень, а для дітей та осіб з інвалідністю – 3000 гривень.

Виплати. Фото: скриншот Youtube
Виплати. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Таким чином, невелика сім'я, у складі якої двоє дорослих та одна дитина може отримати 7000 гривень одноразової допомоги на проживання. Якщо членів сім'ї більше, то й виплата відповідно вища.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вистачить чекати, йдіть до Пенсійного фонду: українцям розповіли, як отримати субсидію на період, що не опалюється.

Також наш портал інформував, що українські переселенці нарешті без проблем зможуть оформити документи: спростили реєстрацію місця проживання.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, українські пенсіонери можуть отримати продуктові набори і навіть сходити в "кіношку": куди звертатися.