Керівник сектору "Енергетика" Офісу ефективного регулювання Олексій Оржель попереджає, що з 15 травня в Україні може зненацька виникнути дефіцит електроенергії.

І це незважаючи на те, що в нашій країні спостерігається надлишок електроенергії, яку навіть вдається експортувати до деяких країн Європи.

Оплата за електроенергію, кадр з відео
Оплата за електроенергію, кадр з відео

Однак через переведення атомних блоків на перезавантаження палива та ремонтних робіт, дефіцит може виникнути вже за кілька тижнів. Тому до кінця травня тарифи на електроенергію залишаться на тому самому рівні, але планується подальше їх підвищення, щоб постаратися "стабілізувати" досить критичну ситуацію в енергетичному секторі.

За словами Оржеля, влітку Україні доведеться користуватися потенційним імпортом (купівлею) електроенергії, оскільки атомні блоки будуть на ремонтних роботах та перекладі на перезавантаження палива.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Це, звичайно ж, негативно позначиться на ціні електроенергії, бо її потрібно буде піднімати майже на 50-100%, якщо не більше.

Крім того, експерт зазначив, що в Україні відчувається загальна тенденція підвищення цін на енергоносії, що призводить до того, що залишається останнє рішення – підняти тарифи для населення.

Нагадаємо, тариф може злетіти на 95%: як може змінитися вартість електроенергії.

Як повідомляв "Знай.uа", "ситуація складна": українців попередили, що грошей на "купівлю" світла вже немає

Знай.uа писав, українцям пояснили, чому влада так рветься підвищити ціни на світ: іншого виходу немає