З 1 червня 2023 р. в Україні можливе підвищення тарифів на електроенергію та послуги водоканалів.

Про це повідомив експерт з питань ЖКГ Олег Попенко в ефірі телеканалу "Еспресо Захід", він опублікував це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Тарифи на світло, скріншот: Facebook
Тарифи на світло, скріншот: Facebook

За його словами, тариф на електроенергію може зрости одразу на половину, а то й більше... 50–60% для споживачів. Однак, зауважив він, головне питання – це градація тарифів для різних верств населення, а також те, як упоратися з підвищенням тарифів для тих, хто має електричне опалення та електричні плити для приготування їжі. Бо тоді страшно уявити, які суми виявляться у платіжках.

Щодо послуг водоканалів, то їх тарифи можуть зрости в середньому на 30%, проте потрібно враховувати особливості регіонів, оскільки в деяких містах зростання може досягати 45%.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Попередньо в Міненерго України було оголошено підвищення тарифів на електрику. Заступник керівника відомства Фарід Сафаров заявив, що, звичайно, головною причиною є необхідність відновлення після масових ракетних атак російських окупантів по критичній інфраструктурі нашої країни.

А ще — необхідність серйозної підготовки до наступного опалювального сезону.

Нагадаємо, часу майже не залишилося: в обленерго нагадали, що мають встигнути зробити усі українці до 3 травня

Як повідомляв "Знай.uа", "ситуація складна": українців попередили, що грошей на "купівлю" світла вже немає

Знай.ua писав, підвищення тарифів вже підтвердили: експерт оцінив, скільки потрібно заплатити