У червні місяці українські пенсіонери можуть розраховувати на доплату пенсії одразу за три місяці: за квітень, травень і червень. Доплату зможуть отримати пенсіонери що працюють, і які з моменту попереднього перерахунку пенсії накопичили 24 місяці трудового стажу.

Можна буде орієнтуватись на близько тисячу гривень тим українцям, які мають 35 років стажу і зараз отримують пенсію у розмірі 5800 гривень.

Але загалом тенденція така: чим більша пенсія – тим більші доплати, чим менша пенсія – тим менше дадуть і зараз.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Варто згадати, що при даному підвищенні не враховуватимуться доплати, що входять до фактичного розміру пенсії.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Чому в червні доплати будуть доплати одразу за 3 місяці? Пенсійний фонд пояснює це тим, що потрібно дочекатись даних про сплачені працівниками внески у першому кварталі поточного року. Пенсійний фонд отримає інформацію по внескам у другій половині травня. Відповідно, доплати прийдуть заднім числом і включатимуть червень.

Фактично, перерахунок був у квітні, але і за квітень, і за травень громадяни отримають ще пенсію без змін. А вже із червня – у повному розмірі з зазначеними надбавками.

Гроші. Фото: скріншот youtube
Гроші. Фото: скріншот youtube

Зараз найбільше працюючих пенсіонерів серед лікарів та держслужбовців.

Нагадаємо, ми писали, що Нацбанк виводить з обігу деякі банкноти, яких грошей краще позбутися.

Як повідомляв "Знай.ua" скільки потрібно відпрацювати, щоб вийти на пенсію у 60, 63 та 65 років.

Також "Знай.ua" інформував, як отримати допомогу в 1 мільйон гривень: українці, які постраждали від агресії рф, можуть озолотитися.