Цінники на овочі в Україні здійснили неймовірний стрибок. Одним із рекордсменів із подорожчання стала ріпчаста цибуля. Проте на початку травня у супермаркетах фіксується зниження цін на цей продукт. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

На українському ринку утворився значний дефіцит одного з найпопулярніших і найпопулярніших овочів - цибулі. Причиною такої ситуації стало повномасштабне вторгнення Росії та тимчасова окупація територій, де вирощувалась культура.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

За прогнозами, спад цін почнеться, коли на ринок надійде цибуля нового врожаю, втім, у супермаркетах вже фіксується незначне здешевлення.

Так, станом на 1 травня середній цінник на цибулю становить 56,84 гривні за кілограм. У квітні вартість овочів була на рівні 57,02 гривні за кіло. Ціни на цибулю починаються від 49,40 у мережі Varus і досягають 69,90 гривні за кілограм у Megamarket.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Цибуля ріпчаста молода пропонується покупцям у середньому по 54,90 гривні за кілограм, що на 31 копійку дешевше, ніж у попередньому місяці.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

У той же час синя цибуля продовжувала дорожчати. Цінник піднявся з 56,01 до 59,66 гривні за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, часник та цибуля дешевшають: супермаркети показали нові цінники, можна бігти на закупівлі.

Крім того, ми писали, що цінник вже не тризначний: в Україні різко подешевшали тепличні огірки, можна "затарюватися" на салати.