Українських школярів чекає одна з найголовніших подій у їхньому житті – випускні. У 2023 році навчальні заклади зможуть самостійно вирішити, чи проводити цей захід, оскільки в країні триває війна.

Заступник міністра освіти та науки України Андрій Вітренко в ефірі телемарафону повідомив, що військовим адміністраціям та школам рекомендують враховувати всі правила безпеки під час організації та проведення випускних, як того вимагає військовий стан.

випускний, скріншот з відео
випускний, скріншот з відео

За адміністрацією та педагогічним складом залишають право, проводити випускні, чи ні.

"Ми впевнені, що великі святкування у воєнний час недоречні, але й дитинство у дітей забирати не треба", - зазначив міністр.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Вітренко також нагадав, що наразі свою роботу продовжують понад 12 тисяч українських шкіл. Проте ситуація може бути різною, залежно від області, тому Міносвіти радить уже на місці ухвалювати рішення щодо проведення урочистості.

Багато шкіл проводили навчання в онлайн режимі, і на цих територіях, ймовірно, випускних не буде. Це робиться для того, щоб не наражати на небезпеку викладачів, дітей та їх батьків. Варто зазначити, що у 2022 році усі випускні в Україні пройшли онлайн.

Дистанціонка. Фото: Зебра ТВ
Дистанціонка. Фото: Зебра ТВ
Дистанціонка. Фото: Зебра ТВ

Нагадаємо, пенсіонери можуть отримати продуктові набори і навіть сходити в "кіношку": куди звертатися

Раніше ми писали про те, що українцям пояснили, чому влада так рветься підвищити ціни на світ: іншого виходу немає

Як повідомляв Знай.ua, українським підприємцям виділять від 10 000 до 35 000 доларів: встигніть подати заявку