Найчастіше українці обирають Польщу для заробітку і ця тенденція не змінилася навіть під час війни. Біженці активно займають робочі місця, але країні не вистачає кадрів у деяких сферах.

Польща шукає людей на сезонну роботу, яку також пропонують біженцям. Зарплати обіцяють вищі, ніж в Україні. Про це повідомили у аналітичному центрі міжнародного агентства з працевлаштування Gremi Personal.

Кордон з Польщею, скріншот: YouTube
Кордон з Польщею, скріншот: YouTube

Масовий виїзд українців із Польщі спостерігається тричі на рік. На Різдво та Великдень, а також наприкінці літа на збирання врожаю. Війна багато чого змінила, але кількість заробітчан не сильно зменшилося.

Українці шукають здебільшого якраз сезонну роботу, а пропонують її у таких галузях:

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще
  • у теплицях;
  • у сфері громадського харчування;
  • на упаковці м'ясної та рибної продукції;
  • у сфері виробництва яхт.

Нижчі зарплати світять тим, хто не має кваліфікації і не знає польської мови, проте суми все ж таки значно більші, ніж в Україні. Сезонні працівники можуть розраховувати приблизно на 1 тисячу доларів на місяць, залежно від кількості часу, навичок та якості роботи.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

Аналітики зазначили, що сезонна робота загалом повертається на довоєнний рівень, але варто пам'ятати, що несумлінних роботодавців вистачає скрізь, тож працевлаштовуватись бажано офіційно.

Нагадаємо, у МОН попередили абітурієнтів на рахунок НМТ: зробіть це, якщо не хочете "пролетіти" з вступом до ВНЗ

Раніше ми писали про те, що українців дурили в супермаркетах роками: у Держспоживслужбі пояснили, як відстояти свої права