Пенсійний фонд України та Міністерство фінансів спільно розпочали процедуру перевірки одержувачів соціальних виплат, у тому числі й пенсіонерів.

За рішенням Пенсійного фонду виплату пенсії може бути припинено.

У яких випадках це відбувається нагадали в Міністерстві соціальної політики.

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

Коли можуть припинити виплату пенсії:

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

1) якщо пенсію призначено на підставі документів, що містять недостовірні відомості;

2) на весь час проживання пенсіонера за кордоном, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України;

3) у разі смерті пенсіонера;

4) у разі неотримання призначеної пенсії протягом 6 місяців поспіль;

5) в інших випадках, передбачених законом.

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

Кошти що недоотримають пенсіонери можна буде повернути.
Для того щоб знову мати можливість користуватися пенсійною карткою та отримувати виплати, потрібно з’явитися до Пенсійного фонду та підтвердити особу.

"Якщо пенсіонер з’являється та підтверджує свою особу, то нарахування та виплата пенсії триває," — повідомила заступниця голови Мінсоцполітики Дар’я Марчак.

Зазначається, що перевірятимуть пенсіонерів впродовж кількох років. Українців, які незаконно отримували гроші, можуть змусити їх повернути до бюджету.

Нагадаємо, не одна, а дві пенсії: хто може розраховувати на подвійні виплати.

Раніше повідомлялося, не хочу працювати, а хочу відпочивати: майбутнім пенсіонерам підказали, як збільшити страховий стаж.

Також, вчасно не вийде: кому з українців не погодять пенсію за віком.