З квітня з'явився новий спосіб придбання рецептурних препаратів завдяки електронним рецептам, але багато українців запитують, чи необхідно мати рецепт для ліків що призначені для домашніх улюбленців.

Як підкреслили в пресслужбі Кабміну, з впровадженням електронного рецепта перелік рецептурних ліків залишився незмінним. Тому жодних додаткових змін чи обмежень щодо відпуску лікарських препаратів для тварин не передбачається.

Собака в авто, скріншот: YouTube
Собака в авто, скріншот: YouTube

Проте, як і раніше, можна купити ліки для тварин у звичайній аптеці, але відпуск ліків здійснюється тільки за відповідним рецептом від фахівця-ветеринара.

Кіт у ветеринара, фото з відкритих джерел
Кіт у ветеринара, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Згідно із законодавством у сфері ветеринарної медицини, лікарські засоби, крім наркотичних (психотропних), отруйних або сильнодіючих, можуть бути відпущені з аптечних закладів за рецептами ветеринарних лікарів.

Прийом у ветеринара. Фото: скрін youtube
Прийом у ветеринара. Фото: скрін youtube

Власникам тварин для виїзду за кордон потрібно мати низку підтверджувальних документів, а домашнім улюбленцям — щеплення. Прикордонники зазначають, що одне з найважливіших правил — чипування та вакцинація тварини проти сказу, процедуру можна зробити з 12 тижнів віку тварини.

Нагадаємо, ми писали, як без перешкод подорожувати с пухнастиками: які документи необхідно мати господарю.

Як повідомляв "Знай.ua", науковці знайшли, які клітини можуть подовжити або відновити життя: є у будь-кого.

Також "Знай.ua" інформував, чому коти так люблять новорічний дощик із ялинки і що робити, якщо пухнастик проковтнув мішуру.