Майже всі інгредієнти української національної страви, крім буряку, зросли у ціні. Буряк подешевшав на 43% та коштує на прилавках магазинів близько 7 грн за кілограм.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗвісно, що найдорожчим продуктом серед усіх складників борщового набору є м'ясо. Про це повідомляють аналітики сервісу доставки продуктів
У квітні порівняно з січнем вартість свинини зросла на 19%.
"Також не змінились ціни на томатну пасту та соняшникову олію, цінники тримаються на рівні з січневими. Своєю чергою, картопля у середньому подорожчала на 7%, морква — на 35%, а сметана — на 3%. Найбільше підскочила ціна на капусту — на 48%, кілограм білоголової нині вартує в середньому 24 грн/кг",
На думку експертів, капуста та картопля дорожчає через зниження запасів у сховищах, морква — на фоні того, що відбулося сезонне скорочення пропозиції.
Єдине, що залишається на більш менш стабільному доступному рівні — буряк. Щож, можна зготувати питний борщ, який готується з самих столових буряків на яловичому бульйоні. Для страви слід відварити яловичі кістки, та буряк, потерти його у бульйон, додати спеції - лавровий листок, перець чорний молотий та духмяний.
Нагадаємо, ми писали, що українські супермаркети оновили ціни на помідори, огірки та болгарський перчик.
Як повідомляв "Знай.ua" популярні крупи почали дорожчати: українців засмутили новими цінниками.
Також "Знай.ua" інформував, в Україні подорожчала картопля: які цінники виставили супермаркети.