Незважаючи на тяжку економічну ситуацію в країні, рівень безробіття в Україні знижується. Причиною зниження безробіття є те що в Україні триває мобілізація.

Багато безробітних в Україні після початку повномасштабного вторгнення знайшли роботу у Збройних силах, що сприяло зменшенню кількості зареєстрованих безробітних. Проте багато українців побоюються звертатись до Центрів Зайнятості через те, що можуть отримати повістку.

Мобілізація в Україні, фото slovoidilo
Мобілізація в Україні, фото slovoidilo

Уряд України затвердив "Порядок організації та ведення військового обліку", який дозволяє Територіальним центрам комплектування отримувати інформацію про військовозобов'язаних з Єдиної інформаційно-аналітичної системи центрального органу виконавчої влади, який відповідає за зайнятість і трудову міграцію. Таким чином, Центр зайнятості обмінюється інформацією з ТЦК, і чоловіки які стають на облік та подають нову інформацію про себе та про своє місце проживання можуть отримати повістки.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

"ТЦК мають право на доступ до даних військовозобов'язаних з Єдиної інформаційно-аналітичної системи центрального органу виконавчої влади, яка реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції. Тобто фактично через Центр зайнятості ТЦК отримують інформацію про чоловіків, яким потім передають повістки", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ми писали, що перевірка чоловіків у дорогому ресторані та конфлікт з власницею розділили українців: хто правий.

Як повідомляв "Знай.ua" у ГУР показали скільки витрачають на закупівлю продовольства: ціни в рази нижчі від підрядів Міноборони.

Також "Знай.ua" інформував, мобілізація триває, що на українців чекає у травні 2023 року: вручення повісток, контрнаступ і в'язниця.