Для наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. За офіційними даними Пенсійного фонду України, середній розмір пенсій у квітні 2023 року становить 5219 гривень.

Цього разу експерти, враховуючи актуальні середні ціни на основні продукти харчування, розрахували, скільки український пенсіонер може придбати продукти, що стабільно користуються великим попитом. Якби купував лише цей товар на всю пенсію.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню порталу "Хвиля".

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

На ці гроші пенсіонери можуть придбати 235 батонів, 82 десятки яєць, 75 літрів соняшникової олії, 546 кг картоплі, 44 пляшки горілки об'ємом 0,5 літра та 83,63 кг гречаної крупи.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Таблиця можливих продуктів, скріншот: "Хвиля"
Таблиця можливих продуктів, скріншот: "Хвиля"

Однак необхідно розуміти, що ці розрахунки не враховують, що пенсіонер ще має витрачати гроші на комунальні послуги, ліки та інші витрати. І справді середня пенсія у розмірі 5219 гривень на місяць лише означає можливість витрачати менше 180 гривень на день.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Національний банк України прогнозує, що зростання споживчих цін до кінця 2023 року становитиме не менше 14,8%. Зростання цін на продукти харчування продовжує впливати на життя українських пенсіонерів.

Нагадаємо, нутриціолог назвала найгірші каші, які тільки можна приготувати на сніданок: користі не буде жодної.

Раніше повідомлялося, ані відбивних, ані шашликів: в Україні різко подорожчало популярне м'ясо.

Також, вчені назвали найкорисніші види м'яса: шашличок вийде чудовим.