Зміни клімату впливають на смак наших улюблених напоїв, зокрема вина, і найближчим часом він може стати іншим.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВоно може набути більш солодкуватий та пряний характер, проте втратити частину своїх квіткових ароматів. Цю інформацію оприлюднило видання
Крім того, світові винороби зможуть пропонувати нові сорти, виготовлені з винограду, який має стійкість до плісняви. Це стверджує професор екології в Ланкастерському університеті Емма Сейєр.
Традиційні сорти лоз все частіше стикаються із цією проблемою. Вчена також зазначає, що найдорожчі ексклюзивні вина можуть зазнати змін. Сухі вина з винограду, що росте в прохолодніших кліматичних умовах і має відповідну кислотність, стануть більш рідкісними та популярними.
У той же час у деяких районах, таких як Великобританія, через кліматичні зміни можна помітити почастішання дощів, що там є стабільністю. Це може призвести до того, що модні вина втратять свій звичайний смак.
Сейєр вважає, що це пов'язано з тим, що виробники збирають урожай раніше, а ще обирають найбільш "здоровий" та "вигідний" виноград і модифікують свої методи бродіння відповідно до змін у кліматі.
Глобальне потепління також може спричинити відчутне збільшення алкогольного вмісту у винах. Більш того, можуть змінитися концентрації танінів, які відповідають за гіркоту, в'язкість та терпкість напою.
Нагадаємо, і яйця цілі, і діти ситі: українські супермаркети оновили ціни на виноград, яблука та апельсини
Як повідомляв "Знай.uа", солодка чи солона - вибирати тобі: українські супермаркети оновили ціни на цукор, сіль та гречку
Знай.ua писав, на Україну чекає падіння цін на овочі та м'ясо - скажімо "ні" цибулі по 50 грн/кг