Зміни клімату впливають на смак наших улюблених напоїв, зокрема вина, і найближчим часом він може стати іншим.

Воно може набути більш солодкуватий та пряний характер, проте втратити частину своїх квіткових ароматів. Цю інформацію оприлюднило виданняНАСІННЯ.

Виноград, фото wikipedia
Виноград, фото wikipedia

Крім того, світові винороби зможуть пропонувати нові сорти, виготовлені з винограду, який має стійкість до плісняви. Це стверджує професор екології в Ланкастерському університеті Емма Сейєр.

Традиційні сорти лоз все частіше стикаються із цією проблемою. Вчена також зазначає, що найдорожчі ексклюзивні вина можуть зазнати змін. Сухі вина з винограду, що росте в прохолодніших кліматичних умовах і має відповідну кислотність, стануть більш рідкісними та популярними.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Виноград. Фото: скриншот Youtube
Виноград. Фото: скриншот Youtube

У той же час у деяких районах, таких як Великобританія, через кліматичні зміни можна помітити почастішання дощів, що там є стабільністю. Це може призвести до того, що модні вина втратять свій звичайний смак.

Сейєр вважає, що це пов'язано з тим, що виробники збирають урожай раніше, а ще обирають найбільш "здоровий" та "вигідний" виноград і модифікують свої методи бродіння відповідно до змін у кліматі.

Глобальне потепління також може спричинити відчутне збільшення алкогольного вмісту у винах. Більш того, можуть змінитися концентрації танінів, які відповідають за гіркоту, в'язкість та терпкість напою.

Нагадаємо, і яйця цілі, і діти ситі: українські супермаркети оновили ціни на виноград, яблука та апельсини

Як повідомляв "Знай.uа", солодка чи солона - вибирати тобі: українські супермаркети оновили ціни на цукор, сіль та гречку

Знай.ua писав, на Україну чекає падіння цін на овочі та м'ясо - скажімо "ні" цибулі по 50 грн/кг