Для всіх наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Важливо пам'ятати, що в Україні вийти на пенсію за віком можна досягти 60 років, також необхідно мати достатню кількість стажу. Проте, є люди, які можуть вийти на пенсію достроково.

Через різке зростання кількості громадян, які мають право на дострокову пенсію (втрата годувальника, інвалідність, УБД тощо), середній вік виходу на пенсію в Україні зменшився.

Про це стало відомо завдяки інформації від Комітету з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Верховної Ради.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Нині середній вік виходу пенсію становить 53,8 року. Хоча право на призначення пенсії за віком мають чоловіки та жінки після досягнення 60, 63 або 65 років.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Як зазначають у комітеті, така тенденція посилює навантаження на солідарну систему загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, яке зараз збиткове та фінансується державою.

У зв'язку з цим законодавство потребує змін. Український уряд планує запровадити додатково накопичувальну систему пенсій уже цього року. Цю реформу вважають однією з найскладніших і найтриваліших, які колись були в Україні. Її вартість оцінюється у 30,8 мільярда гривень за перший рік.

Нагадаємо, додаткові виплати: у ПФ пояснили, кому надано допомогу.

Раніше повідомлялося, що українцям виплатять не менше 4186 гривень: хто має право отримати.

Також, пенсіонерам знову підвищать виплати: коли чекати на індексацію.