Українці, які офіційно не працевлаштовані та мають додатковий дохід, зобов'язані сплатити державі податки. Таких осіб попередили, що подати відповідні декларації до податкової служби необхідно до 1 травня 2023 року.

Під оподаткування підпадає дохід, отриманий від оренди, оплата незалежної професійної діяльності або іноземні доходи. Розмір податку – 18%. Однак до цього списку не входить матеріальна допомога, яка виплачена міжнародними організаціями чи державою, за неї сплачувати податки не потрібно.

Гроші, гривні: фото informator.ua
Гроші, гривні: фото informator.ua

Заповнити та подати декларації про відповідні доходи за минулий рік українці мають до 1 травня, прийматимуть їх у Державній податковій службі, але зробити це можна й дистанційно. У відомстві також повідомили, що податки із заробітної плати сплачує виключно роботодавець.

Водночас податки з додаткового доходу доведеться сплатити не лише неофіційно працевлаштованим особам, а й тим, хто має офіційну роботу. Тобто будь-який заробіток необхідно задекларувати та сплатити податок. Варто зазначити, що за ігнорування такої вимоги чи затримки з поданням декларації стягуватиметься штраф.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Пошук роботи. Фото: Youtube
Пошук роботи. Фото: Youtube

Раніше ми писали про те, що українцям готують понад 10 тисяч нових робочих місць: хто може претендувати

Як повідомляв Знай.ua, українці можуть отримати від ПриватБанку 25 тисяч гривень: потрібно виконати лише 2 умови.

Також портал Знай.ua писав, що українцям нагадали подбати про свою старість: авторизуватися можна вже зараз