Відтепер батьки новонароджених дітей за кордоном, можуть отримати допомогу при народженні дитини.

Надання такої можливості обговорювалося на нарадах Мінреінтеграції. Вони були присвячені вирішенню проблемних питань українських громадян, які тимчасово перебувають за кордоном у зв’язку з російською агресією. Як повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, відповідну постанову ухвалили на засіданні Кабміну.

Виплати на дітей, кадр з відео
Виплати на дітей, кадр з відео

Раніше жінки, які народили дитину за кордоном, могли отримати допомогу лише після повернення в Україну. Для цього вимагалася фізична присутність: потрібно було особисто звернутися до органу соціального захисту населення.

Новація передбачає можливість надсилати одним із батьків, який тимчасово перебуває за кордоном, заяву на призначення допомоги до органу соцзахисту в Україні за своїм зареєстрованим місцем проживання.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Скрін, відео YouTube немовля
Скрін, відео YouTube немовля

Разом із заявою батько чи мати мають надіслати видані компетентними органами країни перебування та легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини.

Таким чином, мати зможе отримувати українську допомогу на дитину в країні, де вона отримала тимчасовий прихисток.

Нагадаємо, ми писали, що українські сім'ї можуть отримати по 7 тисяч гривень: за яких умов та на що можна витратити.

Як повідомляв "Знай.ua" "Пакунків малюка" вистачить до червня: на що розраховувати майбутнім батькам.

Також "Знай.ua" інформував, українцям розповіли, у чому може критися небезпека користуватися туалетним папером.