Справжнім ударом для гаманців українців стала купівля не лише популярних овочів, м'яса та круп, а й фруктів. Наприклад, у другій половині квітня супермаркети знову підняли ціни на яблука, виноград та мандарини. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Фрукти стали по-справжньому дорогим задоволенням, особливо ті, що імпортуються з інших країн. Втім і вітчизняна продукція давно перестала бути доступною.

Фрукти. Фото: скрін youtube
Фрукти. Фото: скрін youtube

Яблука

Так, станом на 18 квітня українські яблука в середньому продаються по 19,19 гривні за кілограм. При цьому середньомісячна ціна у березні була помітно нижчою – 15,91 гривні за кіло. Яблука "Айдаред" подорожчали з 20,97 до 25,40 гривні за кілограм.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Виноград

Супермаркети в середньому продають виноград за 194,00 гривні за кілограм. Цінник близький до рекордного, який був у лютому (199,87 гривні). При цьому у березні ціни на виноград тимчасово знизилися до 189,64 гривні.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Мандарини

Середній цінник на мандарини злетів із 72,97 до 76,40 гривні за кілограм. Вартість фрукта тримається у діапазоні 62,90-89,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі. Мандарини клементин додали в ціні майже 2 гривні та стали рекордно дорогими – 114,90 гривні за кіло.

Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, весняний зліт цін: у супермаркетах подорожчали рибні консерви - шпроти та сардини у "делікатесах".

Також наш портал інформував, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Крім того, ми писали, фруктовий прогноз на літо 2023: наскільки ймовірним є дефіцит і що буде з цінами.