Цінники на популярні овочі не перестають дивувати українців. Наприклад, огірки та болгарський перець після нещодавнього незначного здешевлення різко злетіли в ціні. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За останній рік в Україні сильно змінилися ціни на основні продукти харчування, зокрема одними з рекордсменів із подорожчання стали овочі. У другій половині квітня, після незначного здешевлення, у супермаркетах різко злетіли ціни на болгарський перець та огірки.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Перець

Так, станом на 17 квітня болгарський перець жовтий в середньому продається по 319,00 гривні за кілограм. Для порівняння минулого місяця цінник був набагато нижчим – 228,96. Тобто овоч злетів у ціні одразу на 90 гривень.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Огірки

Кілограм огірків у середньому пропонується по 219,00 гривні, при цьому минулого місяця цінник був нижчим – 139,15 гривні. Огірки гладкі подорожчали не так помітно – зі 143,38 до 147,18 гривні за кілограм. Водночас огірки колючі додали в ціні близько 46 гривень, подорожчавши з 193,77 до 239,90 гривні за кіло. Тепличні огірки продаються за 129,90 гривні проти березневих 123,81 гривні за кіло.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, українцям обіцяють зниження цін на гречку: основна крупа стане доступнішою.

Також наш портал інформує, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.

Крім того, ми писали, українські супермаркети встановлюють неправомірні ціни: у Держспоживслужбі порадили, куди звертатись .