На українському ринку динамічно змінюються ціни на овочі та фрукти. Лише недавно деякі позиції активно дешевшали, що тішило покупців, а зараз аналітики знову зафіксували зростання цін.

Незабаром на ринок надійде продукція з відкритого ґрунту, що дозволить збити ціни, але поки що українці бачать лише подорожчання. У середині квітня зросла вартість імпортних томатів та солодкого перцю. Це пов'язано з поганою погодою як в Україні, так і Туреччині. Про це повідомляють в EastFruit.

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

"Зіграло свою роль і те, що імпортери не стали збільшувати поставки, побоюючись різкого обвалу ціни. Дефіцит, що утворився, підштовхнув вгору вартість тепличного помідора до $2,73/кг", - додали аналітики.

Крім того, зафксовано зростання цін в сегменті фруктів. Через значне скорочення запасів у сховищах, на ринку спостерігається подорожчання груші. Кілограм тепер коштує від $1,78/кг. З цитрусових підвищилися ціни на апельсини та мандарини до $1,48/кг.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Моніторинг цін, дані EastFruit
Моніторинг цін, дані EastFruit

Проте варто пам'ятати про те, що після Великодня в Україні прогнозують падіння цін на овочі, як тільки на ринку буде достатньо пропозиції з відкритого ґрунту та ажіотаж знизиться.

Раніше ми писали про те, що регулювання цін не працює: експерт розповів, що може зупинити подорожчання продуктів в Україні

Як повідомляв Знай.ua, у МОЗ закликають не платити за безкоштовні послуги: "аналізи, МРТ, КТ, УЗД, мамографію..."

Також портал Знай.ua писав, що йогурти та сирки нікому не потрібні: українці різко відмовилися від "молочки", що відбувається