В Україні продовжують зростати ціни майже на всі категорії продуктів, але водночас почав дешевшати алкоголь. Скільки коштують найпопулярніші спиртні напої в супермаркетах, показують дані цінового моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За час повномасштабної війни в Україні значно подорожчали не лише продукти харчування, а й алкогольні напої. Втім, у середині квітня у супермаркетах спостерігається незначне здешевлення "гарячих" напоїв.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Станом на 14 квітня вино Vardiani Піросмані червоне в середньому продається по 96,13 гривні за 750 мл. Для порівняння, у березні середній цінник на цей самий напій був на рівні 100,96 гривні. Наразі цінники на дане вино коливаються в діапазоні 83,40-109,00 гривні за пляшку, залежно від торгової мережі.

Ціни на алкоголь. Фото: скрін Мінфін
Ціни на алкоголь. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Напої міцніше також подешевшали. Так, горілка торгової марки "Хлібний Дар" "Класична" у середньому продається по 113,88 гривні за 0,5 літра. У березні цей напій коштував 118,88 гривні, тобто цінник знизився на 5 гривень. Діапазон цін на горілку утримується в межах 99,99-128,42 гривні за 0,5 літра, залежно від супермаркету.

Ціни на алкоголь. Фото: скрін Мінфін
Ціни на алкоголь. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, українцям обіцяють зниження цін на гречку: основна крупа стане доступнішою.

Також наш портал інформує, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.

Крім того, ми писали, українські супермаркети встановлюють неправомірні ціни: у Держспоживслужбі порадили, куди звертатись.