Для тих, хто стежить за своїми фінансами і іноді придивляється до актуального курсу долара до гривні, є важлива інформація. Перед православним святом Великодня в Україні помітно помінявся курс долара.

Фінансові експерти припускають, що найближчим часом в Україні "зелений" може продаватися нижче 37 гривень. Однак для цього мають зберегтися певні тенденції.

Про це журналістам розповів фінансовий аналітик Андрій Шевчишин.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

На думку експерта, ймовірність падіння курсу долара до таких позначок є, але українцям навряд чи вдасться скористатися шансом купити валюту за цією ціною.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Якщо курс йде нижче 37 грн, то банки починають його викуповувати, тому що навіщо йти на міжбанк, якщо можна купити його у населення. Це означає, що починає формуватися попит, і він стає рушійною силою. А якщо зростає попит, то зростає і курс, який "повертається" назад. Так, епізодично, ситуативно можна спускатись нижче, але ненадовго", – пояснює Андрій Шевчишин.

Курс валют, скріншот: Minfin
Курс валют, скріншот: Minfin

Він також додав, що готівковий курс може впасти нижче, якщо Нацбанк зрушить курс. Проте експерт вважає, що такий сценарій є малоймовірним, оскільки НБУ навряд чи піде на цей крок.

Станом на п'ятницю, 14 квітня, середній курс долара в українських банках перебував на рівні 37,40 грн (купівля) та 37,90 (продаж). На чорному ринку "зелений" купували по 37,66 грн., а продавали по 37,75 грн. У той же час, офіційний курс Національного банку України — 36,56.

Нагадаємо, долар по 42,2 і девальвація гривні: курс валют на квітень потішить українців, але потім може настати крах.

Раніше повідомлялося, здоров'я не всім по кишені: в Україні стрімко дорожчають ліки – чого очікувати у майбутньому.

Також, зниження цін на пальне: експерт спрогнозував як зміниться вартість бензину та дизеля.