В Україні продовжують "золотіти" помідори, особливо це стосується імпортної продукції, яка лише за тиждень злетіла у ціні в 1,5 раза. Про це інформують аналітики проєкту EastFruit.

Аналітики наголошують, що оптова ціна на турецький томат в Україні досягає позначки 80-110 гривень за кілограм, а це в середньому в 1,5 раза дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Помідори. Фото: Youtube
Помідори. Фото: Youtube

Причиною такого ривку цін на українському ринку стала погана погода як у Туреччині, так і в Україні. Затяжні дощі та період міжсезоння спровокували припинення збору врожаю у турецьких господарствах. Ця ситуація, у свою чергу, призвела до того, що виробники підняли ціни на свою продукцію.

Овочі. Фото: Youtube
Овочі. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто зазначити, що у першій половині квітня 2023 року помідори в Україні продаються в середньому в 1,6 раза дорожче, ніж за аналогічний період 2022 року. Натомість учасники ринку прогнозують, що томат на українському ринку почне падати в ціні вже з наступного тижня. Очікується, що після великодніх свят торговельна активність у даному сегменті знизиться, що й послужить поштовхом для здешевлення продукції.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, соняшникова олія почала дешевшати: супермаркети показали нові ціни, де вигідніше купувати.

Також наш портал інформував, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, весняне барбекю доведеться відкласти: в Україні подорожчала яловичина, які ціни у супермаркетах.