Експерт з житлово-комунальних послуг прокоментував інформацію про те, що компанія "Укргазвидобування", яке входить у НАК "Нафтогаз" найприбутковіша за минулий рік.

Олег Попенко, експерт з ЖКГ та голова правління у Спілці споживачів комунальних послуг прокоментував дані, які оприлюднили щодо прибутків компаній. Найприбутковішою стала Укргазвидобування, на третьому місці — ГЕС та ГАЕС "Укргідроенерго".

Укргазвидобування. Фото: скриншот Youtube-відео
Укргазвидобування. Фото: скриншот Youtube-відео

Найприбутковішою компанією України у 2022 році стало найбільше газовидобувне підприємство "Укргазвидобування", яке входить у НАК "Нафтогаз". Компанія отримала 60,2 млрд грн чистого прибутку. Проте, попри історично високі ціни на газ, це на 12 млрд грн менше, ніж у 2021 році, адже газ "Укргазвидобування" спрямовується на потреби населення за пільговою ціною, — написав Попенко.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Фахівець зазначає, що попри те, що компанія виконувала надважливу роль, все одно стала в Україні найприбутковішою.

І при цьому, деяким нашим "експертам" та можновладцям вистачає сміливості говорити про підняття тарифів на газ для населення та ТКЕ. - зазначає Попенко.

Скриншот повідомлення, Telegram
Скриншот повідомлення, Telegram

Третьою за прибутковістю стало ГЕС та ГАЕС "Укргідроенерго", прибуток становив 11,8 млрд грн.

І при цьому кажуть нам, що немає коштів на капітальні ремонти і відновлення обладнання, і на фоні цього потрібно піднімати тарифи на електроенергію для населення, — обурюються експерт.

Нагадаємо, ми писали, що сума за воду у квитанції знизиться у всіх: як українцям заощадити на комуналці.

Як повідомляв "Знай.ua" Кабмін українцям обіцяє списати борги за комуналку, кого стосується.

Також "Знай.ua" інформував, що ціни на газ знижуються п'ятий місяць підряд: скільки коштує блакитне паливо.