Внутрішньо переміщені особи, які були взяті на облік до 24 лютого 2022 року, зможуть без проблем оформити чи поновити пенсійне посвідчення.

Кабмін дозволив замість пенсійного у вигляді платіжної картки (ЕПП), оформлювати звичайне паперове пенсійне. Про це повідомляють на порталі Social.com.

Посвідчення. Фото: Youtube
Посвідчення. Фото: Youtube

Уряд скасував дію абзацу третього пункту 1 постанови КМУ від 05.11.2014 № 637 "Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам", яким передбачено, що для ідентифікації одержувачів пенсій, які є внутрішньо переміщеними особами, та забезпечення виплати пенсій таким особам проводиться емісія платіжних карток, що водночас є пенсійними посвідченнями, із зазначенням на них графічної та електронної інформації про власника та його електронного цифрового підпису.

Посвідчення. Фото: Youtube
Посвідчення. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Відповідний пункт скасували на весь час дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення або скасування.

Таким чином, за зверненням переселенців їм зможуть оформлювати паперові пенсійні посвідчення. Наявність пенсійного посвідчення, зокрема, дає право на:

  • виїзд за кордон для людей з інвалідністю;
  • безоплатний проїзд у громадському транспорті;
  • пільги при придбанні лікарських засобів;
  • санаторно-курортне лікування;
  • послуги соціально-побутового забезпечення;
  • трудові пільги;
  • право на позачергове обслуговування в касах, на підприємствах, що надають послуги населенню;
  • пільги та знижки навіть у розважальних закладах.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні вирішили підняти акциз на тютюн та алкоголь, що станеться з цінами.

Як повідомляв "Знай.ua" справжні торби з "баблом": хто за знаком Зодіаку має потужну грошову енергію.

Також "Знай.ua" інформував, цей час не врахують у пенсійний стаж: українцям нагадали важливий нюанс.