Громадяни України активно використовують банківські послуги для переказу коштів із картки на картку, проте юрист Савко попередив, що іноді за таке можна заробити штраф.

Він попереджає, що штраф може сягнути значної суми – 34 тис. грн, і ваш рахунок можуть заблокувати. Якщо співробітник, відповідальний за фінансовий моніторинг клієнтів, помітить недобре.

Черга до терміналу, фото: Знай.ua
Черга до терміналу, фото: Знай.ua

Якщо на ваш рахунок надходять гроші з різних рахунків, наприклад, від продажу товарів через інтернет, співробітник зобов'язаний заблокувати ваші кошти.

Банк може також запитати, чому і звідки вам регулярно надходять платежі. Якщо виявиться, що ви не маєте статусу ФОП і здійснюєте нелегальну торгівлю, відповідна інформація може бути передана до відповідних органів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У такому разі вам загрожує штраф у розмірі 34 тис. грн. за нелегальне провадження підприємницької діяльності.

Термінал ПриватБанку, фото з вільних джерел
Термінал ПриватБанку, фото з вільних джерел

Податкова служба може звернутися до фінансової установи, де ФОП має рахунок, із запитом про рух коштів на цей рахунок, але тільки якщо є судове рішення, ініційоване податковим органом.

Якщо оплата товару чи послуги провадиться не на банківський рахунок ФОП, а на особистий рахунок підприємця, він зобов'язаний сплатити податок.

Отже, якщо український громадянин, який не має статусу підприємця, сплатить послугу на картку ФОП, такий переказ не матиме негативних наслідків.

Нагадаємо, росіяни у відповідь на акцію "Монобанку" пропонують спалити відділення банку: "Удачі в пошуках"

Як повідомляв "Знай.ua", ФОП можна не оформлювати: українцям дозволять займатися бізнесом без реєстрації, але є нюанс

Знай.ua писав, "на*ру під двері за передоплатою...": українці, які страждають від безробіття, придумали нові способи підняти грошей