За нової ініціативи ПФУ, українські пенсіонери матимуть змогу отримати додаткові сім тисяч гривень. Меценатську пенсію зможуть отримувати українці, яким вирішать допомогти грошима родичі чи друзі.

Пенсії можуть вирости у тих, кому меценати поповнять рахунки своїми коштами. Про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду України.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Представники Пенсійного фонду зазначили, що при перерахунку на благодійну адресну пенсію 10 тисяч гривень, сім тисяч гривень отримає пенсіонер, для якого відправили 10 тисяч, а ще три тисячі гривень підуть на пенсії іншим українцям.

"Після надходження коштів на окремий рахунок Пенсійного фонду України, 70% благодійного персоналізованого внеску (у наведеному прикладі це сім тисяч гривень) буде включено до виплатних документів для обраного пенсіонера", — йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Також повідомляється, що 30% будуть спрямовані на фінансування виплат інших пенсіонерів.

У Пенсійному фонді наголосили, що будь-який громадянин України, який проживає в Україні чи за кордоном, може зробити внесок до Пенсійного фонду: для того, щоб збільшити розмір пенсії своїх батьків, бабусь та дідусів (або просто близьких людей).

Нагадаємо, ми писали, як можна оформити заявку на пенсію не виходячи з дому: легка інструкція для людей похилого віку.

Як повідомляв "Знай.ua" молитва, яку читають воїни ЗСУ на передовій – ці слова розривають серце.

Також "Знай.ua" інформував, українці здивували забаганками: хочуть працювати, і не хочуть соцдопомоги.