Згідно з повідомленням голови парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександра Гайду, цього року очікується збільшення обсягів вирощування овочів на Одещині, в центральних та західних регіонах.

Це може призвести до зростання виробництва та потенційного зниження цін на деякі популярні серед українців овочі, зокрема цибулю та моркву.

"Фермери з тих регіонів, де раніше овочі не висаджували, вже готуються почати цей процес. Адже минулого року ми зіткнулись з дефіцитом моркви та цибулі, третина якої потрапляла на ринки з Херсонщини. Після збору нового врожаю наприкінці літа та восени ми очікуємо збільшення пропозиції овочів. Тоді й ціни можуть піти на спад", — зазначив Олександр Гайду.

Гречка, фото crispy.news
Гречка, фото crispy.news

Крім того, повідомляється, що українські фермери збільшили посіви гречки у 2022 році. Врожай цієї культури перевищив потреби внутрішнього споживання, що дозволило сформувати резерви.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Підстав для зростання ціни на гречку цього року немає. Ми очікуємо, що аграрії й у 2023-му збільшать вирощування та виробництво цієї культури. Тож потреби в імпорті не буде. Скоріше за все, ціни на гречку збережуться на тому ж рівні, що й зараз", — підсумував Олександр Гайду.

Раніше ми розповідали, що: Певна категорія українців може розраховувати на допомогу

Нагадуємо про: Рецепт рулету з повидлом

Також: Українські супермаркети оновили вартість картоплі, цибулі та капусти