Українці можуть заробити понад 2500 гривень штрафу, навіть не виходячи із власної квартири. Кого та за що можуть покарати, повідомляє портал "На пенсії".

У Державних будівельних нормах України є загальні правила, згідно з якими потрібно дотримуватися режиму тиші з 22:00 до 8:00 у вихідні та з 21:00 до 8:00 у робочі дні. У цей період забороняється голосно кричати чи співати, використовувати звуковідтворюючу апаратуру, проводити ремонтні роботи. При цьому шум від свійських тварин та дитячий плач не входять до списку порушень.

Житловий будинок. Фото: скріншот youtube
Житловий будинок. Фото: скріншот youtube

Громадяни, які нехтують правилами та заважають сусідам відпочивати, можуть бути оштрафовані на суму від 85 до 255 гривень (для приватних осіб) та від 255 до 510 гривень (для підприємств).

багатоповерховий будинок
багатоквартирний будинок

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У разі повторного порушення протягом одного року передбачається витяг штрафу в судовому порядку з попередньою фіксацією правопорушення представниками правопорядку. У такому разі порушникам доведеться заплатити вже в рази більше: від 255 до 510 гривень (приватних осіб) та від 850 до 2550 гривень (юридичних осіб).

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, впіймав окуня - штраф 3 тисячі: в Україні встановили серйозні заборони на рибалку з 1 квітня.

Також наш портал інформував, як зберегти 17 тисяч грн: експерт порадив, що треба робити водіям, яких безпідставно намагаються звинуватити у алкогольному сп'янінні

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, штраф у 1,5 тис грн або позбавлення прав: українським водіям нагадали про "образливі" порушення, за які жорстко карають.