Українці мають нагоду отримати фінансову допомогу від міжнародного французького фонду ACTED. Розмір виплати становить 6600 гривень, і вона є одноразовою, тобто не ділиться на кілька місяців. Про це повідомляє visitukraine.

Фінансову допомогу можуть отримати українці, які були змушені залишити одну із восьми областей, а саме: Донецьку, Луганську, Харківську, Сумську, Чернігівську, Миколаївську, Запорізьку чи Херсонську.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Втім, не кожна родина переселенців може одержати виплату. Міжнародний французький фонд ACTED нараховує виплати лише певним категоріям громадян, до яких належать:

  • самотні матері чи батьки, які виховують дітей;
  • самотні літні люди (60 років і більше);
  • сім'ї, які виховують дітей з інвалідністю;
  • багатодітні сім'ї;
  • сім'ї з вагітними і жінками, що годують;
  • сім'ї з малорухливими людьми, які потребують стороннього піклування;
  • сім'ї, у яких через бойові дії повністю чи частково було пошкоджено житло.

Укрпошта, скріншот: YouTube
Укрпошта, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Розмір допомоги становить 6600 гривень одним платежем та отримати її можна через відділення "Укрпошти", а також на картку або у відділенні "Ощадбанку". Заявку на допомогу можна подати за номерами 0800334589 або 0800336936. Розгляд звернення триває протягом місяця.

Раніше портал Знай повідомляв, у Мінреінтеграції заявили про зупинення допомоги ВПО: що потрібно зробити для продовження виплат.

Також наш портал інформував, що українці отримали право оформити пільги на оплату холодної води: як це зробити.

Крім того, ми писали, в українців з'явилася можливість самим збільшити майбутні пенсії: потрібно лише 100 гривень.