В Україні продовжується загальна мобілізація, яка посилює вимоги до чоловіків 18-60 років. Раніше було відомо, що для того, щоб вчитися або працювати, слід мати приписне свідоцтво з ТЦК та СП.

Але тепер стало відомо, що без довідки з військомату тепер відмовляються лікувати. Кричущий випадок розповів адвокат Тарас Нікіфорчук.

Військовий облік. Фото: Youtube
Військовий облік. Фото: Youtube

Він зазначив, що для чоловіків 18-27 років обов'язковим є приписне свідоцтво, а для тих, хто старше 27-річного віку – військовий квиток із територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Повідомляється, що у Тернополі без військового квитка вже не надають медичну допомогу військовозобов'язаним. У місцевій лікарні у чоловіка вимагали дозвіл із військкомату, а надали послуги – після підпису головного лікаря.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Чоловік розповів, що дані про всіх військовозобов'язаних 18-60 років, які звертаються до медиків, мають негайно сповістити ТЦК.

Вони навіть порушують внутрішній наказ головного лікаря, в якому зазначено, що мають надати допомогу, а вже потім передати дані у військкомат, що також суперечить законодавству. Це порушення лікарської таємниці. А в них все навпаки, вони спочатку вимагають дозволи з військкомату, а потім, після підпису головного лікаря, надають медичні послуги. — розповів підписник.

Також повідомляється, що планові госпіталізації військовозобов'язаних українців дозволені лише за направленням військкоматів.

Нікіфорчук наголосив, що Кабмін та Верховна Рада не обмежували надання медичних послуг військовозобов'язаним. Жодних відповідних рішень на законодавчому рівні прийнято не було.

Нагадаємо, ми писали, як влаштуватися на роботу під час воєнного стану: чи необхідно військово-обліковий документ.

Як повідомляв "Знай.ua" в Івано-Франківську представники ТЦК попрацювали за одеськими методами.

Також "Знай.ua" інформував, нардеп розказав, хто і за що потраплятиме до ганебного списку.