Щомісяця українці мають вчасно передавати показники лічильників, щоб уникнути боргів.

У лічильниках води є нюанси, про них варто пам'ятати, щоби не переплачувати за комуналку. Зокрема, для початку треба зрозуміти скільки у квартирі стояків і, відповідно, скільки лічильників. Не забувайте, що передавати показники гарячої та холодної води слід окремо. Про це пише Telegraf.

Лічильник, скриншот youtube Час ремонта
Лічильник, скриншот youtube Час ремонта

Прилади для вимірювання споживання води бувають двох типів — механічні та електронні, однак єдина різниця між ними полягає у способі виведення інформації.

Найчастіше на циферблат лічильника виводиться 8 цифр, проте записувати відокремлені комою значення не потрібно. Якщо ваш лічильник показує значення 000987,654, передавати треба лише цифру 987, яка відображає використаний об’єм води в кубометрах. Значення можна заокруглити в меншу або більшу сторону.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Лічильник, скріншот: Youtube
Лічильник, скріншот: Youtube

Як зменшити споживання води

  • Стежте за технічним станом змішувачів, своєчасно регулюйте з’єднання, змінюйте прокладки. Навіть невелике протікання призводить до суттєвого збільшення витрат.
  • Вимикайте кран у ванній під час чищення зубів і гоління. Вмикайте воду лише в моменти її використання.
  • Приймайте душ замість ванни. Тільки це скорочує витрати води у 5–7 разів.
    придбайте сучасну пральну машину. Для таких моделей характерне низьке споживання електроенергії та води.
  • Встановіть унітаз із функцією подвійного зливу. Такі моделі допомагають щодня заощаджувати від 20 л.
  • Купіть посудомийну машину. В асортименті виробників представлені моделі з різним рівнем споживання води. Вибирайте економічні варіанти.

Нагадаємо, ми писали, що мами-одиначки можуть залишитися без виплат: хто вважатиметься "фінансово незалежними".

Як повідомляв "Знай.ua" експерт розповів, як українці платять за комуналку під час війни: борг виріс до 120 млрд грн.

Також "Знай.ua" інформував, перерахунок пенсій, нові тарифи та подорожчання продуктів: як зміниться життя українців у квітні 2023.