Українкам можуть скасувати соціальні виплати, це стосується деяких одиноких матерів – в Мінсоцполітики уже розроблено відповідний законопроєкт.

Автори проєкту постанови КМУ "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання окремих видів грошової допомоги, пільг і житлових субсидій" пропонують скасувати грошову підтримку від держави деяким жінкам, які самостійно виховують дитину (дітей). Майбутній закон оприлюднили на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Матері-одиначки, кадр з відео
Матері-одиначки, кадр з відео

У документі йдеться, що скасування стосується лише жінок, у яких на банківському депозитному рахунку є особисті кошти на суму понад 100 тисяч гривень.

Важливим уточненням є те, що така сума не обов'язково повинна бути на одному депозиті - ураховуватимуться всі банківські вклади. Тому якщо загальна сума вкладів перевищує 100 тисяч гривень, то таку жінку вважатимуть фінансово незалежною і такою, що не потребує допомоги від уряду.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Матері-одиначки, кадр з відео
Матері-одиначки, кадр з відео

Варто зауважити, що ця норма діє й у разі призначення субсидії на оплату комуналки - якщо в одного із членів домогосподарства на банківському рахунку є понад 100 тисяч гривень, субсидія не призначається.

Нагадаємо, ми писали, що українців можуть позбавити субсидії вже з 1 травня 2023 року - як залишитись із соцдопомогою.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні з'явилися квартири за 40 тисяч гривень на продаж.

Також "Знай.ua" інформував, що кому з українців автоматично призначатимуть пенсію.