Українцям стає все складніше дозволити собі фрукти, оскільки ціни стрімко зростають, а зарплати та пенсії збільшуються повільнішими темпами. Навіть яблука за останні місяці помітно подорожчали. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям з кожним місяцем стає все складніше забезпечувати себе необхідними продуктами, оскільки цінники у супермаркетах зростають і купівельна спроможність громадян падає. Наприклад, у квітні знову піднялися цінники на яблука.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Так, станом на 5 квітня українські яблука в середньому пропонуються по 17,60 гривні за кілограм. Для порівняння, у березні цінник був нижчим – 15,91 гривні за кіло. Діапазон цін на яблука варіюється від 15,90 до 19,69 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Яблука "Айдаред" подорожчали до 21,95 гривні за кілограм. Торік середній цінник був на рівні 20,97 гривні за кіло.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Варто зазначити, що ціни на яблука в Україні піднімаються з початку року, тобто вже 4-й місяць поспіль. У січні українські яблука в середньому продавалися по 11,83 гривні за кіло, а "Айдаред" – 16,06 гривні за кіло.

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні можуть суттєво знизитися ціни на молочну продукцію: що вигадали у Верховній Раді.

Також наш портал інформував, на вагу золота: супермаркети оновили ціни на моркву та капусту, доведеться витрушувати з гаманців останнє.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети оновили цінники на свинину, гречку та олію: що встигло подорожчати на початку квітня.