Повномасштабна війна в Україні триває вже понад 400 днів... росіяни так і не думають залишати нашу територію, тому воїни ЗСУ роблять все можливе, щоб цей момент настав швидше.

З того самого моменту, з 24 лютого, в нашій країні було введено військовий стан, який передбачає заборону виїзду за кордон чоловіків 18-60 років.

Медогляд військовозобов'язаних, скріншот з відео
Медогляд військовозобов'язаних, скріншот з відео

Проте деякі громадяни призовного віку, незважаючи на заборону, все одно вирушили за кордон. Юрист Вікторія Тютюнникова спробувала відповісти на питання, щодо того, що ж чекає на українців-чоловіків, які не повернулися додому після початку великомасштабного вторгнення, і тих, хто незаконно виїхав після закриття кордонів.

Юрист уточнила, що таких громадян, які повернуться додому вже після війни, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Таке правопорушення карається штрафом від 3400 до 5100 гривень", - заявляє вона.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Тим часом, якщо встановиться, що виїзд до іншої країни здійснено нелегально, доведеться сплатити додатковий штраф від 3400 до 8500 гривень. Кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 5 років може наступити тільки для громадян, які отримали повістку та втекли з країни після її отримання.

Нагадаємо, як влаштуватися на роботу під час військового стану: чи необхідно військово-обліковий документ

Як повідомляв "Знай.uа", вийшов на обід, а забрали у військкомат: в Івано-Франківську представники ТЦК попрацювали за одеськими методами

Знай.ua писав, реєстр "ухилянтів": нардеп розповів, хто і за що потраплятиме в ганебний список