Фахівці Пенсійного фонду розповіли, як здійснюється перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам, якщо страховий стаж після останнього перерахунку становив 24 місяці.

Тобто умовою для перерахунку є дворічний стаж роботи, наприклад, після виходу на пенсію. Про це пишуть у Пенсійному Фонді.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Зазначають, що при перерахунку обов’язково проводиться аналіз призначення або попереднього перерахунку, чи доцільно враховувати та заробіток, який людина одержувала за ці місяці.

Якщо заробітну плату враховувати доцільно, то вона обчислюється за періоди, визначені в частині першій статті 40 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Це або всі періоди страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року по 28 лютого 2023 року, або будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв (якщо людина надавала такі дані) та всі періоди страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року по 28 лютого 2023 року.

Якщо після призначення пенсії пенсіонер працював й одержував менший заробіток, ніж той, з якого було обчислено розмір пенсії, то враховують тільки страховий стаж, набутий після призначення пенсії, а заробіток залишається без змін. уточнили в ПФУ.

Нагадаємо, ми писали, що українцям роздають модульні будиночки через руйнування, але від них "відмовляються": "Він не треба, цей намет...".

Як повідомляв "Знай.ua" українців можуть позбавити субсидії вже з 1 травня 2023 року.

Також "Знай.ua" інформував, українка розповіла, як Lifecell "замилює" очі абонентам та витягує гроші.