Українські супермаркети знов підвищили цінники на молоко. Скільки коштує продукт на початку квітня і де його можна купити дешевше, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За час повномасштабної війни продукти сильно зросли в ціні і для багатьох українців головною статтею у витратах. Найскладніше пенсіонерам і тим, хто живе на соцдопомогу чи інші виплати, адже їх важко вистачає на базові продукти.

Молочка, скріншот: YouTube
Молочка, скріншот: YouTube

Наприклад, навіть ціни на молоко сильно "кусаються" і дозволити собі стало складніше. Цінники на продукт досягли рекордних показників, зокрема через безліч зруйнованих та пошкоджених ферм внаслідок бойових дій та скорочення поголів'я худоби.

Молочка, скріншот: YouTube
Молочка, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Так, станом на 4 квітня молоко торгової марки "Простоквашино" 1% у середньому коштує 38,17 гривні та не за літр, а за 900 мл. У березні середньомісячна ціна цього молока становила 38,03 гривні. Найдешевше продукт пропонується в мережі Novus – 35,99 гривні за 900 мл, у Metro цінник вищий – 40,35 гривні.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Молоко торгової марки "Яготинське" 2,6% подорожчало суттєвіше - з 39,04 до 42,80 гривні за 900 мл. У Novus це молоко пропонується по 41,99 гривні, а Megamarket - 43,60 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, соняшникова олія почала дешевшати: супермаркети показали нові ціни, де вигідніше купувати.

Також наш портал інформував, в Україні дешевшає сіль, але дорожчає цукор: у яких супермаркетах найвигідніші ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, весняне барбекю доведеться відкласти: в Україні подорожчала яловичина, які ціни у супермаркетах.