Помідори стали одними з рекордсменів із подорожчання серед овочів, але у перші дні квітня вартість у супермаркетах почала знижуватися. Як змінилися цінники, свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українські виробники не можуть забезпечити внутрішній ринок тепличними томатами, тому основна частина продукту в магазинах - імпортна. Відповідно, і ціни в супермаркети рекордні. Утім, у квітні помідори трохи подешевшали.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Так, станом на 4 квітня червоні помідори у середньому пропонуються по 79,17 гривні за кілограм. У березні середній цінник був на рівні 116,01 гривні за кіло, тобто овоч втратив у ціні 36,84 гривні. Ціни на овочі коливаються від 69,90 до 88,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Рожеві помідори також помітно подешевшали – зі 180,09 до 155,90 гривні за кілограм. В той самий час, середній цінник на помідори вершка становить 153,15 гривні за кілограм. Цей сорт подешевшав найменше, адже у березні середньомісячна ціна була на рівні 155,09 гривні за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети порадували обвалом цін на популярні м'ясні смаколики: скільки коштуватиме буженина, ковбаски та бекон.

Також наш портал інформував, на вагу золота: супермаркети оновили ціни на моркву та капусту, доведеться витрушувати з гаманців останнє.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети оновили цінники на свинину, гречку та олію: що встигло подорожчати на початку квітня.