В українських супермаркетах піднімаються ціни на такі популярні крупи, як рис та пшоно. На початку квітня цінники вже помітно вищі, ніж були у березні. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні продовжують зростати ціни на продукти харчування, зокрема ті, що належать до товарів першої потреби. Серед круп спостерігається підвищення цін на пшоняну крупу, а також рис. У той же час, цінники на гречку тримаються на досить низькому рівні, як для нинішніх реалій.

Супермаркет, крупи: фото Знай.ua
Супермаркет, крупи: фото Знай.ua

Рис

Так, станом на 4 квітня довгий рис у середньому коштує у супермаркетах 86,40 гривні за кілограм. Для порівняння, середньомісячна ціна у березні була нижчою – 84,04 гривні за кіло. Довгий пропарений рис подорожчав із березневих 66,79 гривні до 68 гривень за кілограм. Круглий рис також піднявся в ціні – з 77,93 до 79,07 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Пшоно

Пшоняна крупа в супермаркетах пропонується в середньому по 30,73 гривні за кілограм. У березні середній цінник складав 30,17 гривні за кіло. За 900-грамову упаковку пшона також доведеться заплатити більше – 23,30 гривні замість березневих 22,75 гривні.

Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, соняшникова олія почала дешевшати: супермаркети показали нові ціни, де вигідніше купувати.

Також наш портал інформував, в Україні дешевшає сіль, але дорожчає цукор: у яких супермаркетах найвигідніші ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, весняне барбекю доведеться відкласти: в Україні подорожчала яловичина, які ціни у супермаркетах.