Українцям, які постраждали внаслідок нещасного випадку на виробництві або отримали професійне захворювання, тепер надаватимуть іншу допомогу. Раніше це були виплати, але тепер – соціальні послуги та спеціальний медичний догляд.

Про це повідомили у Мінсоцполітики. Зміни за планом набудуть чинності з квітня 2023 року. Тобто допомогу ніхто не скасовував, а просто змінився механізм її надання. Йдеться про послуги побутового обслуговування - "догляд вдома", мобільну паліативну допомогу та інші медичні послуги, а оплачувати це все буде держава.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Потерпілий та його сім'я може обрати самостійний догляд чи послуги спеціаліста. Якщо це буде здійснювати один із родичів як надавач соціальних послуг, йому виплатять понад 10 тисяч гривень. При цьому треба буде надавати звітність для отримання грошей.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У міністерстві зазначили, що самому потерпілому не потрібно подавати жодних документів, окрім договору із постачальником послуг.

Два розроблені проекти мають затвердити в Кабміні найближчим часом, а ось новий механізм надання допомоги за планом запрацює вже у квітні.

Раніше ми писали про те, що здоров'я не всім по кишені: в Україні стрімко дорожчають ліки - чого очікувати в майбутньому

Як повідомляв Знай.ua, від 612 до 4 421 грн: українці отримають одноразову допомогу від держави, хто і коли

Також портал Знай.ua писав, що у ВООЗ переглянули вакцинацію від Covid-19: кому потрібно робити щеплення кожні 6 місяців.