В українців з'явилася можливість цілодобово здійснювати міжбанківські перекази. Це передбачено у новій версії системи електронних платежів - СЕП-4 , яку запровадив НБУ.

Це означає, що так званий "банківський день" більше не діє з 1 квітня, щойно запрацювала четверта версія Системи електронних платежів. Тепер переказувати кошти між банками можна 24 години на добу 7 днів на тиждень. У Нацбанку зазначили, що подібні зміни відбуваються "раз у покоління".

Мобільний переказ грошей, ptzgovorit
Мобільний переказ грошей, ptzgovorit

Це означає, що тепер навіть у вихідні чи святкові дні, а також уночі, банківська система працюватиме для клієнтів. Попередня версія СЕП переказувала гроші, здійснені ввечері, на ранок наступного дня, а у вихідні – у перший робочий день.

"Система працює в режимі 24/7, що передбачає цілодобове виконання міжбанківських платіжних операцій без призупинення роботи системи та миттєвий перехід від поточного до наступного календарного дня", - наголосив заступник голови Нацбанку Олексій Шабан.

Також тепер немає поділу між файловим та онлайновим обміном даними, банк ввів лише один. Крім того, у СЕП-4 з'явилися обов'язкові та необов'язкові реквізити.

Переказ грошей
Переказ грошей

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, долар по 42,2 і девальвація гривні: курс валют на квітень потішить українців, але потім може настати крах

Раніше ми писали про те, щоб біжать, наче жити набридло: копи нагадали пішоходам про штраф у 255 гривень

Як повідомляв Знай.ua, стати безробітним стане простіше: уряд ввів нововведення